Despre campania „la punct”

„la punct” este o campanie de comunicare implementată de către Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP.

Proiectul vine să pună la punct fenomenul corupției sistemice din Republica Moldova prin sporirea nivelului de informare și conștientizare în rândul publicului larg despre cauzele și riscurile corupției și, mai cu seamă, despre acțiunile și politicile necesare în vederea diminuării sau chiar eliminării acestui flagel.

În particular, proiectul urmează să fie bazat pe 5 sectoare care prezintă o importanță și relevanță majoră în subiectul abordat, având în vedere intersecțiile frecvente dintre fluxurile comerciale și interesele obscure. Astfel, proiectul urmează să pună:

  • Bugetul public la punct.

  • Achiziţiile publice la punct.

  • Întreprinderile de stat la punct.

  • Sistemul financiar la punct.

  • Economia informală la punct.

În cadrul proiectului urmează să fie elaborate o serie de materiale analitice cu privire la subiectele menționate mai sus, iar mesajele-cheie din materialele respective vor fi redate sub forma infograficelor și videograficelor. Materialele vor fi distribuite în toată țara, atât offline (instituții publice, librării, transport public, locuri de agrement, cât și online (paginile web ale celor mai populare agenții de știri și rețele sociale).